ГоловнаПолітика

Генпрокуратуру зацікавили декларації 49 нардепів

12 депутатів фігурують у кримінальних справах.

Генпрокуратуру зацікавили декларації 49 нардепів
Фото: LB.ua

Генеральна прокуратура України ініціювала проведення позапланових перевірок електронних декларацій 49 народних депутатів України.

Про це у відповідь на інформаційний запит повідомили УНН у прес-службі ГПУ.

"Генеральною прокуратурою ініційовано проведення органами Державної фіскальної служби України документальних позапланових перевірок щодо 49 народних депутатів України", - йдеться у відповіді на запит.

Крім того, в ГПУ додали, що прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури здійснюють процесуальне керівництво в кримінальних провадженнях щодо 12 нардепів за результатами перевірки електронних декларацій.

"Зазначені кримінальні провадження зареєстровано в ЄРДР за результатами перевірки електронної декларації. Повідомлення про підозру в зазначених кримінальних провадженнях не висувалося", - додали в ГПУ.

Нагадаємо, в день закінчення подачі перших електронних декларацій, 1 листопада минулого року, генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Генпрокуратура спільно з фіскальною службою проведе перевірку декларацій половини народних депутатів, які задекларували понад $100 тисяч, а також банківські вклади на суму понад 150 тисяч гривень. У разі несплати податків із цих коштів їм може загрожувати від двох до 15 років в'язниці.

Згодом стало відомо, що Генеральна прокуратура призначила перевірки щодо 29 депутатів і почала розслідувати можливе ухилення від сплати податків Нестором Шуфричем (фракція "Опозиційний блок"), Русланом Демчаком (фракція "Блок Петра Порошенка"), Геннадієм Бобовим (група "Партія " Відродження"), Олександром Супруненком і В'ячеславом Константіновським (обидва - позафракційні). Генпрокурор Юрій Луценко в лютому заявляв, що внесе у Верховну Раду подання про зняття недоторканності і притягнення до відповідальності Шуфрича, Супруненка і Костянтіновського. Однак далі слів справа не пішла.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram