ГоловнаПолітика

На запрошення Фельдмана в Україну приїде генсек "Релігії за мир"

"Релігії за мир" - найбільша міжнародна релігійна пацифістська організація зі штаб-квартирою в Нью-Йорку.

На запрошення Фельдмана в Україну приїде генсек "Релігії за мир"
Фото: newsroom.kh.ua

На запрошення харківського нардепа, засновника Інституту прав людини і запобігання екстремізму та ксенофобії Олександра Фельдмана Київ відвідає генеральний секретар Всесвітньої конференції "Релігії за мир" Вільям Вендлі. Про це парламентарій повідомив після зустрічі з Вендлі в Нью-Йорку, де політик перебував з робочою поїздкою.

За словами Фельдмана, обговорення візиту пана Вендлі в Україну було однією з тем зустрічі. Громадські діячі поговорили про проблеми міжрелігійних відносин, які існують у сучасному світі, та шляхи побудови мирного та толерантного міжрелігійного діалогу.

"Роботу пана Вільяма в розвитку толерантного і мирного суспільства важко переоцінити. Я переконаний, що його приїзд до нашої країни буде сприяти налагодженню міжконфесійного діалогу між представниками всіх релігій, які співіснують в Україні", - заявив Фельдман.

За словами народного депутата, попередньо узгоджено, що пан Вендлі відвідає Україну в жовтні-листопаді цього року.

Нагадаємо, "Релігії за мир" - найбільша міжнародна релігійна пацифістська організація зі штаб-квартирою в Нью-Йорку. Має консультативний статус при ЮНЕСКО, ЮНІСЕФ, а також Економічній та соціальній раді при ООН. Членство в ній мають найвпливовіші діячі масових релігій з 92 країн світу. Вільям Вендлі є генеральним секретарем організації з 1994 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram