ГоловнаПолітика

Ємець: Яценюк дав оцінку Гройсману, але не уряду

У партії є низка питань до міністерств.

Ємець: Яценюк дав оцінку Гройсману, але не уряду
Леонид Емец
Фото: http://nfront.org.ua/

Фракція "Народний фронт" вважає прем'єра Володимира Гройсмана хорошим організатором, але має претензії до окремих міністрів. Про це нардеп від фракції "Народний фронт" Леонід Ємець сказав журналістам у кулуарах Верховної Ради.

Позитивно Леонід Ємець відзначив роботу міністра освіти Лілії Гриневич (квота НФ в Кабміні, - ред.). А серед провалів уряду назвав введення абонентської плати за газ: "Ми хочемо дізнатися причини, навіщо це було вводити. Якщо мета - щоб нажилися олігархи на українських громадянах, то це злочин, і за це мають відповідати окремі чиновники", зазначив він, додавши, що без виконавчої влади КНРЕКП прийняти таке рішення не могла.

"Звіт і підтримка прем'єр-міністра - це трохи різні речі. Звіт - це аналіз усього Кабінету Міністрів з профільним міністерством. Говорити, що все однозначно - аж ніяк. Є й пробої серйозні, є і досягнення. відповідно, щодо оцінки Гройсмана - як організатора - Арсеній Яценюк свою позицію і позицію фракції висловив. Уряд працює, треба віддати належне. Те, що окремі міністри, згідно із законодавством, мають достатньо свободи в прийнятті рішень для того, щоб вони могли управляти міністерствами, це теж факт, але це не означає, що повинна бути безвідповідальність. Тому особи, які зробили помилки під час керівництва галузевими міністерствами, повинні за це відповідати. Ми повинні розібратися з тарифами, з питанням додаткових податків на мережу газопостачання. Коли отримаємо звіт, будемо перевіряти, наскільки він відповідає ситуації в країні. Після цього дамо свій висновок і звіту, і роботі Кабміну", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram