ГоловнаПолітика

Порошенко заявив про зв'язок між вбивством Вороненкова і пожежею в Балаклії

"Вважаю невипадковим, що вбивство сталося в один день з диверсією в Балаклії".

Порошенко заявив про зв'язок між вбивством Вороненкова і пожежею в Балаклії
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко вважає, що вбивство колишнього депутата Держдуми Дениса Вороненкова і пожежа на складі боєприпасів в Балаклії відбулися в один день не випадково.

"Підступне вбивство в центрі Києва Дениса Вороненкова - це акт державного тероризму з боку Росії, яку він був змушений покинути з політичних міркувань. Явний почерк російських спецслужб, що раніше неодноразово проявлявся в різних європейських столицях. Вороненков був одним з головних свідків російської агресії проти України і, зокрема, ролі Януковича у введенні в Україну російських військ. Вважаю невипадковим, що вбивство сталося в один день з диверсією в Балаклії на Харківщині", - заявив Порошенко на нараді із силовиками в четвер.

Нагадаємо, вночі 23 березня в місті Балаклія Харківської області на території найбільшого в Україні військового складу Міністерства оборони виникла пожежа з подальшою детонацією танкових і артилерійських снарядів 125 і 152 мм. За даними військової прокуратури, причиною пожежі стала диверсія - на склади з безпілотника скинули запалювальні пристрої.

Загальна площа арсеналу - 368 га, на складах зберігають 125 тисяч тонн боєприпасів. Пожежею охоплено третину території складу. Вогонь не гасять через вибухи.

Вдень 23 березня в центрі Києва біля п'ятизіркового готелю Premier Palace застрелили колишнього депутата Держдуми Дениса Вороненкова, який наприкінці 2016 року переїхав в Україну і прийняв українське громадянство. Він був одним зі свідків у справі про державну зраду Віктора Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram