ГоловнаСуспільствоЖиття

ГПУ доручила розслідувати вбивство Вороненкова столичній прокуратурі

До розслідування залучили співробітників СБУ.

ГПУ доручила розслідувати вбивство Вороненкова столичній прокуратурі
Фото: Макс Требухов

Генеральна прокуратура доручила розслідувати вбивство колишнього депутата Державної думи Росії Дениса Вороненкова прокуратурі Києва.

Про це повідомляється на сайті столичної прокуратури.

"За дорученням генерального прокурора Юрія Луценка підслідність у кримінальному провадженні за фактом вбивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова, яке відбулося 23 березня в центрі Києва, визначена столичній прокуратурі", - йдеться в повідомленні.

Як повідомив прокурор Києва Роман Говда, відкрито кримінальне провадження за п. 1 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство). Також створено міжвідомчу слідчу групу зі слідчих столичної прокуратури та Національної поліції, а також визначено групу процесуальних керівників.

"Координує роботу слідчих, прокурорів і оперативних підрозділів перший заступник прокурора Києва Павло Кононенко, який має багаторічний досвід оперативної роботи і здатний забезпечити ефективне розслідування цього резонансного і зухвалого злочину", - зазначив Говда.

До розслідування залучено співробітників Служби безпеки.

Зараз проводиться ідентифікація особи, що вчинила вбивство (помер від отриманих поранень), встановлюються та допитуються свідки, як безпосередні очевидці вбивства, так і з боку найближчого оточення загиблого. Також проводиться аналіз відеозаписів з камер відеоспостереження та інші слідчі дії. Призначено низку судово-медичних і балістичних експертиз.

Нагадаємо, в центрі Києва біля п'ятизіркового готелю Premier Palace застрелили колишнього депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова, який наприкінці 2016 року переїхав в Україну і прийняв українське громадянство. Він був одним зі свідків у справі про державну зраду Віктора Януковича. Прокуратура розглядає дві версії вбивства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram