ГоловнаПолітика

Прокуратура розглядає дві версії вбивства Вороненкова

Не виключено, що його вбили за роль у розслідуванні контрабанди ФСБ.

Прокуратура розглядає дві версії вбивства Вороненкова
Фото: Макс Требухов

Слідство розглядає дві версії убивства колишнього депутата Державної думи Дениса Вороненкова. Згідно з першою, його вбили за свідчення у справі про державну зраду Віктора Януковича, згідно з другою - за його роботу в наркоконтролі РФ.

Про це повідомив на брифінгу генеральний прокурор Юрій Луценко.

Він розповів, що в середині "нульових" Вороненков працював у наркоконтролі РФ і займався, зокрема, гучною справою про фірму "Три кити". В основі справи була контрабанда італійських меблів у 1999-2000 роках товариством з обмеженою відповідальністю "Ліга Марс" для реалізації меблевими центрами "Гранд" і "Три кити".

"Під час своєї діяльності вони [підрозділ Вороненкова] з'ясували, що контрабанда меблів, яка йшла в магазин "Три кити" - це тільки частина величезної контрабанди Федеральної служби безпеки РФ. За підсумками цього розслідування були звільнені декілька десятків генералів ФСБ, у тому числі людина, яка потім працювала в службі безпеки "Роснефти", що її очолює Сєчін, дуже наближений до президента Російської Федерації", - заявив Луценко.

Розслідуванням убивства займається прокуратура Києва.

Нагадаємо, вдень 23 березня в центрі Києва біля п'ятизіркового готелю Premier Palace було застрелено колишнього депутата Держдуми Дениса Вороненкова, який наприкінці 2016 року переїхав до України і прийняв українське громадянство. Він був одним зі свідків у справі про державну зраду Віктора Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram