ГоловнаПолітика

Саакашвілі звинуватив АП у розробці "темників" проти нього. Банкова заперечує (оновлено)

"Тези написані Гринівим і Медведєвим".

Саакашвілі звинуватив АП у розробці "темників" проти нього. Банкова заперечує (оновлено)
Фото: Макс Требухов

Колишній губернатор Одеської області, лідер партії "Рух нових сил" Михайло Саакашвілі звинуватив Адміністрацію президента в розробці "темників" проти нього.

"Адміністрація президента України сьогодні вранці роздала інструкції всім підконтрольним ЗМІ, ботам і спікерам від БПП. Тези написані Гринівим і Медведєвим і узгоджені з президентом на щотижневій PR нараді", - написав він у фейсбуці в среду.

Там само оприлюднено і сам "темник".

Проведенню реформ перешкоджало також те, що Саакашвілі намагався всидіти на двох стільцях: працюючи губератором і роблячи політичну кар'єру одночасно в двох країнах. Тому на Одеську область у нього залишалося все менше часу.

Саакашвілі запам'ятався не конструктивними справами, а скандальним піаром і яскравими звинуваченнями:

  • Звинуватив Арсенія Яценюка
  • Звинуватив Ігоря Коломойського
  • Звинуватив Арсена Авакова
  • Звинуватив Романа Насірова
  • Звинуватив Геннадія Труханова

Незважаючи на те, що частина звинувачень була виправдана і їх підтримували, від губернатора, крім звинувачень, чекали і конкретних завершених справ, а з цим у Саакашвілі були проблеми.

Саакашвілі отримав повну підтримку Президента. Він мав в області більше, ніж мають інші голови ОДА: свій обласний прокурор Давид Сакварелідзе, свій головний поліцейський Гіоргі Лордкіпанідзе, його керівник обласної митниці Юлія Марушевська, його голови РДА.

Відкритий Центр обслуговування громадян закрили. Дорогу Одеса-Рені так і не відновили, хоча спеціально під це будівництво було прийнято спеціальний закон. За цей рік інші області, не маючи такого закону, відремонтували під ключ сотні кілометрів доріг, але не Одеська.

Гучна піар-акція - розміщення намету на дорозі, куди губернатор обіцяв перенести свій кабінет, - не дала результату. Коштів від роботи митниці не вистачає, хоча її і очолює Юлія Марушевська, фахівець, якого запросив губернатор.

Грузинські виборці дали йому оцінку. Щойно Саакшвілі та його політична сила з тріском учетверте програли вибори в Грузії. Програно дві парламентські кампанії, одна президентська, і одні місцеві вибори.

Така наполегливість грузинів у негативній оцінці діяльності Саакашвілі відверто свідчить про те, що і вони невисокої думки про результативність його реформ. Оцінка з боку українців не буде вищою.

Саакашвілі посилить конкуренцію на полі популістських політичних сил, як-от: "Батьківщина" і Радикальна партія. Ця ніша зайнята. Напевно, для нього корисно було б об'єднати зусилля, але за своєю природою він лідер-одинак.

Оновлення. Завідувач відділу департаменту інформаційної політики Адміністрації президента Володимир Горковенко в фейсбуці пожартував, що "поширена Михайлом Саакашвілі інформація про себе недалека від істини, але її не вигадують на Банковій".

Він наголосив, що ніяких "темників" не існує, і Саакашвілі просто піариться.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram