ГоловнаПолітика

Суд дозволив заочне розслідування проти "отамана" Козіцина

Ватажкові "Донської Республіки" незабаром винесуть вирок.

Суд дозволив заочне розслідування проти "отамана" Козіцина
Николай Козицын

Печерський райсуд Києва 7 березня дозволила Генпрокуратурі почати спеціальне (заочне) досудове розслідування у кримінальному провадженні проти ватажка незаконного збройного підрозділу "Донська Республіка" терористичної організації "ЛНР" громадянина Російської Федерації Миколи Козіцина.

"Останній у квітні 2014 року на території Російської Федерації створив незаконне збройне формування "Донська Республіка" з числа громадян РФ й інших осіб, на чолі якого незаконно вторгся на територію України і до листопада 2014 року в Луганській області в складі терористичної організації "ЛНР" організовував і безпосередньо брав участь у нападах на учасників антитерористичної операції", - повідомляють на сайті ГПУ.

Крім того, Козіцин організовував розбійні напади на волонтерів, журналістів, священнослужителів та інших цивільних осіб з числа місцевих жителів з метою заволодіння їхнім майном, незаконного позбавлення волі і утримання в нелюдських умовах, побиття, знущання, катування та іншого жорстокого поводження з полоненими, в тому числі вагітними жінками.

Найближчим часом обвинувальний акт щодо Козіцина буде направлено в суд, де буде ініційовано питання проведення спеціального судового провадження.

Нагадаємо, Козіцин утік у РФ наприкінці 2014 року після конфлікту з ватажком "ЛНР" Ігорем Плотницьким.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram