ГоловнаПолітика

В ТІ вважають, що ГПУ не досягла відчутних результатів у розслідуванні злочинів Януковича та його соратників

"Пішов уже третій рік, четвертий рік цих розслідувань і поки що ми не бачимо результату".

В ТІ вважають, що ГПУ не досягла відчутних результатів у розслідуванні злочинів Януковича та його соратників
Андрей Слюсарь
Фото: Макс Требухов

Генеральна прокуратура спекулює на темі заочного засудження колишнього президента Віктора Януковича, щоб отримати більше повноважень.

Про це під час круглого столу, який було організовано Інститутом Горшеніна і Реанімаційним пакетом реформ, сказав керівник проекту протидії топ-корупції Transparency International Україна Андрій Слюсар.

"Тут є спекулювання на темі заочного засудження Януковича і топ-чиновників його часів, щоб розширити спектр повноважень органів Генеральної прокуратури в кримінальному процесі. Схожу ситуацію ми бачили з законопроектом 5490. Там так само Генеральна прокуратура намагалася розширити спектр своїх повноважень, апелюючи до абсолютно не пов'язаних аргументів", - заявив він, коментуючи законопроект №5610 про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу про заочне засудження.

Експерт наголосив, що, на його думку, органам прокуратури не вистачає волі, а не повноважень для засудження колишніх чиновників.

"Пішов уже третій рік, четвертий рік цих розслідувань і поки що ми не бачимо результату. Жоден обвинувальний акт не спрямований до суду, немає результатів у контексті активів. Більше того, в 2016 році прокуратура закрила провадження стосовно Миколи Злочевського, ще раніше було знято арешт з його коштів у Лондоні. Буквально минулого тижня ми стали свідками того, що Юрій Іванющенко був видалений із санкційного списку ЄС, багато в чому через інертність прокуратури. Тут питання не в нормах заочного засудження, тому що суд апелював саме до відсутності будь-яких слідчих і процесуальних дій протягом року", - сказав Слюсар.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram