ГоловнаПолітика

Патрульна поліція і судова влада посварилися через інцидент на дорозі

Причиною стало затримання судді Солом'янського райсуду.

Патрульні поліцейські 21 лютого затримали в Києві суддю Солом'янського суду Вікторію Кицюк. Поліція наполягає, що діяла законно, а Кицюк і органи судової влади стверджують, що патрульні перевищили повноваження і побили суддю.

Начальник департаменту патрульної служби МВС Євген Жуков у фейсбуці виклав відеозапис затримання і повідомив свою версію того, що сталося.

"Почну спочатку: чоловік зупинився посеред вузької вулиці і тим самим заблокував рух в обидва боки. Екіпаж, який проїжджав цією ділянкою дороги, зупинився, як і всі інші учасники руху. Спочатку "святу Вікторію" просили перепаркувати автомобіль. І не тільки співробітники, але і водії інших автомобілів. Але, незважаючи на це, в той самий час увімкнувся режим "дурник" - я не я, машина не моя, я не водій, я "пашол", чоловік приїде і т.д. Усе це супроводжувалося дзвінками в Генеральну прокуратуру", - написав Жуков.

У підсумку Кицюк затримали.

"Після неодноразового прохання показати будь-які документи, "святу Вікторію" було затримано", - зазначив Жуков.

Кицюк раніше заявляла, що її побили. Жуков оприлюднив медичну довідку, згідно з якою суддя отримала легкі тілесні ушкодження у вигляді синців на руках.

Кицюк, своєю чергою, в фейсбуці зажадала, щоб поліція оприлюднила повний запис з реєстратора, а не нарізку.

За Кицюк вступився Солом'янський райсуд, а також Рада суддів України. Остання заявила, що поліцейські намагаються дискредитувати судову систему.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram