ГоловнаПолітика

Парламент повинен прийняти рішення про створення судового трибуналу, - Наливайченко

"Злочини такого масштабу не можуть розглядатися в районних судах".

Парламент повинен прийняти рішення про створення судового трибуналу, - Наливайченко
Фото: spravedlyvist.com.ua

Парламент повинен прийняти рішення про створення судового трибуналу, який буде розслідувати злочини режиму Януковича, зокрема щодо Майдану – зазначив в ефірі 112.ua лідер руху "Справедливість" Валентин Наливайченко.

"Необхідно прийняти законодавство і повинен бути створений судовий трибунал - окрема судова палата у Верховному суді України, який буде розслідувати злочини режиму Януковича. І саме в цю судову установу слід передати всі докази і матеріали про заарештованих осіб", - наголосив Наливайченко.

Він закликав народних депутатів "створити зміни в країні законодавством" - знайти для створення такого трибуналу більшість голосів.

"Правда полягає в тому, що фігуранти кримінального провадження про державну зраду і про колаборацію з агресором, можуть уникнути покарання через відсутність трибуналу в Україні. Злочини такого масштабу не можуть розглядатися в районних судах. Вирок має виносити спеціальна палата вищого судового органу України", - зазначив лідер руху "Справедливість".

Нагадаємо, 23 лютого Верховна Рада підтримала в першому читанні так званий законопроект про заочне засудження. У ньому йдеться про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу, які дозволять завершити розслідування і передати в суд справу екс-президента Віктора Януковича та його соратників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram