ГоловнаПолітика

Київрада відібрала у Яна Табачника 8 га землі

Акордеоніст хотів побудувати елітний клуб.

Київрада відібрала у Яна Табачника 8 га землі
Ян Табачник
Фото: gazetavv.com

Депутати Київради на пленарному засіданні в четвер розірвали договір оренди земельної ділянки з громадською організацією "Міжнародний творчий центр Яна Табачника" на Дніпровській набережній в столиці в районі затоки Берковщина.

Як повідомляє прес-служба Київради, відповідну земельну ділянку площею 8,15 га рішенням Київради в 2003 році передано "Міжнародному творчому центру Яна Табачника" в довгострокову оренду терміном на 25 років для будівництва, експлуатації та обслуговування елітного клубу "Честь маю".

"Таке рішення не враховувало висновків Державного управління екології та природних ресурсів і не відповідало нормам Водного і Земельного кодексів України. Відповідно до цього, Київрада в 2005 році скасувала попереднє рішення і зобов'язала Головне управління земельних ресурсів Київської міської державної адміністрації припинити договір оренди відповідної земельної ділянки ... Однак в 2008 році, згідно з наступним рішенням, землю знову віддали в оренду "Міжнародному творчому центру Яна Табачника", - йдеться в повідомленні.

Як відзначають в Київраді, таке рішення перешкоджало реалізації планів територіальної громади Дарницького району зі створення на цій ділянці парку "Берковщина", в зв'язку з чим Київрада і розірвала відповідний договір оренди. Рішення підтримали 79 депутатів.

Ян Табачник - відомий акордеоніст, екс-нардеп від Партії регіонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram