ГоловнаПолітика

Австрійський суд відмовився заарештувати Фірташа за запитом Іспанії (оновлено)

Бізнесмен на свободі, але його змусили здати закордонний паспорт.

Австрійський суд відмовився заарештувати Фірташа за запитом Іспанії (оновлено)
Фото: theinsider.ua

Земельний суд Відня відмовився задовольнити запит прокуратури Відня про арешт бізнесмена Дмитра Фірташа за екстрадиційним ордером Іспанії.

Про це агентству "Українські новини" повідомив представник захисту Фірташа.

За словами адвоката, Земельний суд Відня звільнив Фірташа без внесення додаткової застави, при цьому бізнесмен здав свій закордонний паспорт.

Оновлення. Як повідомляє DW, незважаючи на сьогоднішнє рішення суду Фірташ залишиться під вартою до розгляду Земельним судом клопотання про обрання бізнесменові запобіжного заходу у вигляді затримання до рішення влади про екстрадицію бізнесмена в США.

Засідання з цього питання призначено на 24 лютого.

Нагадаємо, 21 лютого Вищий земельний суд Відня дозволив екстрадицію Дмитра Фірташа в США. Своїм вердиктом суд задовольнив апеляцію прокуратури на рішення Земельного суду Відня від 30 квітня 2015 року. Суд першої інстанції відмовив тоді в екстрадиції, посилаючись на неможливість виключити політичну складову в запиті США. Остаточне рішення щодо екстрадиції повинен прийняти міністр юстиції Австрії Вольфганг Брандстеттер.

На виході з суду Фірташа затримали на підставі ордера, виданого Іспанією. У цій країні Фірташа звинувачують у відмиванні грошей. Технічно затримання не пов'язане з рішенням суду дозволити екстрадицію Фірташа в США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram