ГоловнаПолітика

Нацрада позбавила ліцензії "Радіо Весті" в Харкові

Причиною стали порушення умов ліцензії та мовних квот.

Нацрада позбавила ліцензії "Радіо Весті" в Харкові
Фото: vesti-ukr.com

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення прийняла рішення не продовжувати ліцензію для "Радіо Весті" на мовлення в Харкові через порушення умов ліцензії та мовних квот.

Про це повідомляється на сайті Нацради.

"Підставою для прийняття такого рішення щодо компанії стали застосовані раніше санкції. У зв'язку з порушенням частини сьомої статті 27, частини восьмої статті 28 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (недотримання умов ліцензії та програмної концепції мовлення) ліцензіату було оголошено попередження рішенням регуляторного органу від 17 липня 2014 №265. Також через порушення вимог частини п'ятої статті 9 Закону (ведення програм і передач українською мовою становило менше ніж 50% добового мовлення) щодо мовника рішенням від 09.02.2017 №99 застосована санкція "стягнення штрафу" у розмірі 5% суми ліцензійного збору. На момент розгляду питання продовження ліцензії на мовлення ці рішення оскаржуються, але не скасовані в судовому порядку, а значить, діють", - йдеться в повідомленні.

За інформацією Телекритики, сьогодні до Нацради принесли рішення суду Харкова про заборону розглядати це питання, але заступник голови регулятора Уляна Фещук сказала, що їм так і не вдалося зв'язатися з судом.

"Рішення набирає чинності після апеляційного оскарження, так що ми можемо зараз розглядати рішення. Тим більше, що ніяких документів з суду ми не отримували", - сказала вона.

Питання з київської ліцензії обговорять завтра, 24 лютого.

Раніше повідомлялося, що Нацрада з телебачення і радіомовлення заборонила мовлення російського телеканалу про риболовлю "Мисливець і рибалка HD". Причиною став показ в ефірі полковника ГРУ РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram