ГоловнаСуспільствоПодії

У поліції прокоментували стрілянину в Харкові

На сьогодні підозрюваних у справі немає.

У поліції прокоментували стрілянину в Харкові
Фото: vk.com/livekharkov

Серед учасників бійки зі стріляниною, що сталася в Харкові в районі Олексіївського житлового масиву ввечері 17 лютого, в результаті якої було важко поранено одну людину, немає чинних співробітників поліції і службовців ЗСУ

Про це повідомив начальник слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Володимир Тимошко на брифінгу, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Немає серед них військовослужбовців ЗСУ, Нацгвардії, Національної поліції", - сказав Тимошко.

Він повідомив, що, за даними слідства, в інциденті брали участь близько 70 осіб, які входять до громадської організації ветеранів АТО і ГО "Східний корпус".

"Це громадські організації, що складаються з учасників АТО", - сказав Тимошко.

Він підтвердив, що на сьогодні підозрюваних у справі немає.

Він також повідомив, що крім Ігоря Пушкарьова, який отримав тяжке поранення дробом, статус потерпілих є ще у двох людей, які отримали тілесні ушкодження. У справі призначено 109 експертиз, велика частина з яких - балістичні.

Поліція встановила також, що вся зброя, вилучена на місці події, - зареєстрована.

Володимир Тимошко спростував версію про те, що причиною конфлікту стали розбіжності в поглядах на блокаду торгівлі з ОРДЛО.

Як повідомлялося, 21 лютого понад 60 харківських журналістів написали відкритий лист голові МВС, керівникам місцевих управлінь поліції, генпрокурору з вимогою надати інформацію про інцидент в Харкові, оскільки численні запити про прес-конференцію або брифінг з приводу НП завершилися відмовами.

Нагадаємо, увечері 17 лютого в Харкові стався конфлікт між представниками однієї з нещодавно зареєстрованих організацій, в яку входять ветерани "Донбасу", і структурою, афільованою з цивільним корпусом "Азов". В результаті отримала важке поранення одна особа.

21 лютого поліція відпустила учасників інциденту без пред'явлення підозр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram