ГоловнаПолітика

Жодна з країн-кандидатів не готова вступити в ЄС до 2020, - Юнкер

Жодна з країн-кандидатів не відповідає необхідним для вступу в союз критеріям.

Жодна з країн-кандидатів не готова вступити в ЄС до 2020, - Юнкер
Фото: EPA/UPG

Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер не бачить перспектив приєднання до Євросоюзу нових членів, принаймні, до закінчення свого мандата в 2019 році.

"Не буде нових членів до 2019 року, коли я піду (з цього поста)", - сказав він в середу на конференції в Лувенському католицькому університеті (Бельгія), відповідаючи на запитання студентів, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Він нагадав, що говорив це ще в 2014 році, коли вступив на посаду.

"Жодна з країн-кандидатів не відповідає Копенгагенським критеріям (необхідних для вступу в союз, - ред.). Але, без сумніву, в майбутньому розширення будуть", - заявив голова Єврокомісії.

Він нагадав, що тривають переговори із західнобалканськими країнами, яким ЄС вже обіцяв "європейську перспективу", в минулому році відкрито нові статті переговорів з Туреччиною, яка, однак, на його думку, зараз все більше віддаляється від Європи, йдуть переговори між кіпрськими громадами про об'єднання острова.

"Але я не бачу, щоб хоч одна з країн-кандидатів була готова вступити в ЄС до 2020 року", - сказав він.

Нагадаємо, кандидатами на вступ до Європейського Союзу є Албанія, Македонія, Сербія, Туреччина, Чорногорія. Кандидатом на вступ в ЄС вважається також Туреччина, з якою в 2016 році були відкриті нові статті переговорів. Однак вона, як стверджує Юнкер, "все більше віддаляється від Європи".

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Володимир Гройсман упевнений у вступі України в ЄС до 2026.

Навесні минулого року Юнкер заявив, що Україна не стане членом ЄС або НАТО в найближчі 20-25 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram