ГоловнаПолітика

Суд відмовився відправити під домашній арешт топ-менеджерів ОПЗ

Суд почав розглядати справу за обвинуваченням Переломи і Щурикова в розкраданні коштів підприємства.

Суд відмовився відправити під домашній арешт топ-менеджерів ОПЗ

Шевченківський районний суд відмовився відправити під домашній арешт колишнього голову наглядової ради Одеського припортового заводу Сергія Перелому і першого заступника голови правління заводу Миколу Щурикова і почав розглядати справу за обвинуваченням їх у розкраданні коштів підприємства.

Про це повідомляє їхній адвокат Ігор Черезов у Facebook.

"Сьогодні відбулося перше підготовче засідання у цій справі", - повідомив він.

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури просив суд почати слухати справу за пред'явленим обвинуваченням по суті, а також обрати запобіжний захід Щурикову і Переломі у вигляді домашнього арешту, оскільки раніше обраний для них запобіжний захід не був продовжений. Крім того, прокурор подав клопотання про відсторонення Переломи і Щурикова від займаних посад.

Під час судового засідання сторона захисту заявила про необґрунтованість заявлених САП клопотань.

Підсудні у своїх виступах заявили, що не просто готові бути на всіх судових засіданнях, але і зацікавлені в якнайшвидшому розгляді цієї справи по суті.

Суд відмовив у всіх клопотаннях прокурора САП і призначив справу до розгляду.

Нагадаємо, Миколу Щурикова і Сергія Перелому в липні затримало НАБУ. Суд першої інстанції призначив Переломі заставу 80 млн гривень, Щурикову - 40 млн гривень. Вони сплатити заставу не змогли і провели за ґратами близько двох тижнів, поки апеляційний суд не відпустив їх під домашній арешт. Щурикову і Переломі закидають розтрату 205 млн гривень у період з травня по грудень 2015 року шляхом закупівлі природного газу за завищеними цінами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram