ГоловнаПолітика

Гончаренко розмалював фрагмент Берлінського муру біля Посольства Німеччини в Києві

Заступник голови БПП відреагував на слова німецького посла про вибори на Донбасі.

Гончаренко розмалював фрагмент Берлінського муру біля Посольства Німеччини в Києві

Депутат Верховної Ради Олексій Гончаренко розмалював фрагмент Берлінського муру біля будівлі Посольства Німеччини в Києві.

Про це повідомляють на сайті посольства.

"Посольство ФРН шкодує через пошкодження депутатом Гончаренком фрагмента Берлінського муру, розташованого на території посольства. Падіння Берлінського муру для всіх європейців, а також і за межами Європи, символізує звільнення від комунізму і радянської гегемонії. Водночас наявне порушення Віденської конвенції про дипломатичні зносини", - йдеться в повідомленні.

Сам нардеп пояснив свій вчинок тим, що розмалював мур на знак протесту проти висловлювань посла Німеччини Ернста Райхеля про вибори на Донбасі, повідомляє

телеканал "112 Україна".

"У всьому поганому, звичайно, є хороше, і у своїй заяві пан посол хоча б визнав, що там (на Донбасі, - ред.) є російські війська. Я ще раз повторюю: наша відповідь - ні. І якщо хтось не розуміє по-російськи чи по-українськи, то ми скажемо по-німецьки - nein", - заявив Гончаренко.

Фото: 112.ua

На його думку, Райхеля слід відкликати з України. При цьому нардеп подякував за офіційну позицію Німеччини щодо України.

"Дуже важливим для нас є те, що ми вдячні пані Меркель, офіційній владі Німеччини, МЗС Німеччини за їхню чітку проукраїнську позицію. Щодо реакції, я чекав би відкликання посла Райхеля з України, тому що ця заява - це антиукраїнська заява, і вона не в дусі німецької політики. Ми не можемо не відреагувати на недружню заяву. Сподіваюся, Райхель визнає свою помилку", - додав Гончаренко.

Нагадаємо, раніше посол Німеччини Райхель повважав за можливе проведення виборів на Донбасі за присутності російських військ. Після цього Комітет Ради із закордонних справ влаштував демарш. Голова комітету Ради із закордонних справ Ганна Гопко в оточенні групи з близько 20 депутатів зачитала з парламентської трибуни вимогу до МЗС України викликати Райхеля на розмову. У вівторок у МЗС України відбулася розмова з Райхелем. Німецькому дипломату було вказано на неприпустимість проведення виборів на окупованих територіях Донбасу за присутності російських окупаційних військ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram