ГоловнаПолітика

Гончаренко написав "nein" на безвізі і авторитеті України, - Лубківський

Координатор Руху "Справедливість" розкритикував дії заступника голови БПП.

Гончаренко написав "nein" на безвізі і авторитеті України, - Лубківський

Координатор Руху "Справедливість", дипломат Маркіян Лубківський розкритикував дії депутата Олексія Гончаренка, який розмалював фрагмент Берлінської стіни біля будівлі посольства Німеччини в Києві.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Завдяки депутату фракції "Блок Петра Порошенко" коло "друзів" України стрімко розширюється. Професійно: він підпадає під міжнародно-правову відповідальність, відповідно до Віденської конвенції про дипломатичні зносини від 1961 року", - написав Лубківський.

На його думку, Гончаренко грубо порушив п. 2 ст. 22 Віденської конвенції про дипломатичні зносини, згідно з яким "на державі перебування лежить обов'язок застосовувати всі належні заходи для захисту приміщень представництва від заподіяння їм шкоди та від образи його достоїнства".

"Цей діяч написав "nein" не на посольстві ФРН, а на авторитеті України, на безвізовому режимі для громадян України... А, можливо, і на своєму праві відвідувати Німеччину", - підкреслив дипломат.

Нагадаємо, раніше Гончаренко написав фарбою слово "nein" на фрагменті Берлінської стіни біля будівлі посольства в Києві. Свій вчинок він пояснив тим, що зробив це на знак протесту проти висловлювань посла Німеччини Ернста Райхеля про вибори на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram