ГоловнаПолітика

Львів отримав земельну ділянку під сміттєпереробний комплекс

Новий полігон розташований на території колишнього підприємства "Сірка".

Львів отримав земельну ділянку під сміттєпереробний комплекс
Фото: explorer.lviv.ua

Голова Львівської ОДА Олег Синютка у понеділок, 30 січня, підписав розпорядження про передачу Львову земельної ділянки для будівництва комплексу з утилізації та переробки сміття.

Про це йдеться в повідомленні Львівської ОДА.

Львівське КП "Збиранка" тепер має зареєструвати на себе цю земельну ділянку, а Львівська міськрада - взяти її в комунальну власність.

Земділянка площею 12,5 га розташована на території колишніх гірничо-хімічних підприємств Яворівського підприємства "Сірка".

Підприємство "Сірка" виникло наприкінці 60-х років, коли в Яворівському районі розпочався експериментальний видобуток сірки. З розвалом СРСР підприємство виявилося непотрібним і було закрите в середині 2000-х.

"Це історичне рішення, тому що 25 років місцева влада сотні разів зверталася про виділення нової ділянки під полігон. Варіанта рішення не було. Сьогодні цей варіант ми знайшли завдяки візиту прем'єр-міністра", - прокоментував рішення ОДА мер Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, проблеми з вивезенням сміття у Львова тривають вже кілька місяців. 29 травня 2016 року в селі Великі Грибовичі, де розташоване львівська звалище, почалася пожежа. Вогонь незабаром загасили, але наступного дня стався зсув, і під завалами опинилися чотири людини - троє рятувальників і працівник комунального підприємства. Тіла трьох осіб знайшли, четвертого досі не знайшли.

Сільрада Великих Грибович після інциденту заборонила Львову вивозити сміття на звалище. Після цього місто почало вивозити відходи на різні полігони в області та інших регіонах.

Львів неодноразово звинувачував центральну владу в ігноруванні проблеми міста. Партія мера Львова "Самопоміч" не виключає, що це робиться для того, щоб зашкодити іміджу Садового і його рейтингам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram