ГоловнаПолітика

Суд визнав Садового винним у бездіяльності в справі Грибовицького сміттєзвалища

Рішення суду набуло чинності.

Суд визнав Садового винним у бездіяльності в справі Грибовицького сміттєзвалища
Фото: Макс Левин

Львівський апеляційний адміністративний суд визнав протиправною бездіяльність мера Львова Андрія Садового і виконавчого комітету Львівської міської ради у вирішенні проблеми Грибовицького сміттєзвалища. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Прокуратура області в 2016 році повторно подавала позовну заяву до мера м.Львова та виконавчого комітету Львівської міської ради про визнання протиправною бездіяльність та зобов'язання до вчинення дій", - йдеться в повідомленні.

Тоді Львівський окружний адміністративний суд зобов'язав виконавчий комітет Львівської міської ради припинити діяльність Грибовицького сміттєзвалища. Зокрема, виконком міськради був змушений невідкладно вжити заходів до припинення вивозу ЛКП "Збиранка" відходів на Грибовицьке сміттєзвалище.

Водночас цим же судом прокуратурі відмовлено у визнанні протиправною бездіяльність щодо незакриття Львівського міського полігону твердих побутових відходів, проведення його рекультивації і вибору земельної ділянки для нового полігону і будівництва на ній сміттєсортувального комплексу тощо. З огляду на це прокуратура області оскаржила зазначене рішення у вищій інстанції.

"30 січня 2017 року постановою суду апеляційної інстанції скаргу прокуратури Львівської області задоволено повністю. Визнано протиправною бездіяльність міського голови Львова та виконавчого комітету Львівської міської ради щодо незабезпечення закриття полігону твердих побутових відходів, проведення його рекультивації і вибору земельної ділянки для створення нового сміттєвого полігону м.Львова, будівництва на ньому заводу з переробки відходів і сміттєсортувального комплексу. Тим часом міського голову Львова зобов'язали звернутися з відповідним клопотанням до органів, в компетенції яких є вирішення питання виділення такої земельної ділянки", - йдеться в повідомленні.

Рішення суду набуло чинності.

Раніше повідомлялося, що депутати Яворівської районної та міської рад виступили проти облаштування нового сміттєзвалища під львівське сміття.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram