ГоловнаПолітика

Польща назвала питання УПА визначальним для відносин з Україною

Ярослав Качинський звинуватив УПА в "жахливих злочинах".

Польща назвала питання УПА визначальним для відносин з Україною
Ярослав Качиньский
Фото: EPA/UPG

Лідер владної польської партії "Право і справедливість" Ярослав Качинський заявив, що майбутнє польсько-українських відносин перебуває під знаком питання.

"Польсько-українські відносини сьогодні під знаком питання. Як і раніше, немає впевненості з приводу того, чи піде Україна в тому напрямку, з яким Польща не зможе погодитися. Мається на увазі, чи буде вона базувати свою історію на традиціях УПА, на традиціях організацій, які здійснювали жахливі злочини проти поляків. Чи, можливо, вона відмовиться від цього шляху", - зазначив він в інтерв'ю "Радіо Жешув", передає "Польське радіо".

Нагадаємо, 9 квітня 2015 року Верховна Рада прийняла законопроект про правовий статус і вшанування пам'яті учасників боротьби за незалежність України у 20 столітті, який визнає її учасниками армію УНР, армію ЗУНР, Карпатську Січ, УВО, ОУН, УПА, Українську головну визвольну раду, Українську Гельсінську групу й інші схожі організації.

22 липня 2016 року польський Сейм ухвалив резолюцію, в якій Волинську трагедію визнано геноцидом. Відповідно до рішення, 11 липня відзначатимуть у Польщі як День пам'яті жертв геноциду, вчиненого українськими націоналістами проти громадян Другої Речі Посполитої.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram