ГоловнаПолітика

Будівлю найстарішої в'язниці в Україні віддадуть у приватні руки

У Львові побудують новий слідчий ізолятор.

Будівлю найстарішої в'язниці в Україні віддадуть у приватні руки

Міністерство юстиції повідомило, що віддасть у приватні руки не тільки приміщення Лук'янівського слідчого ізолятора в Києві, а й Львівський СІЗО. Натомість майбутні власники цих будівель повинні побудувати нові слідчі ізолятори.

Як повідомляють на сайті Мін'юсту, завершено підготовку проекту державно-приватного партнерства щодо реалізації ініціатив "Будівництво нового київського слідчого ізолятора" і "Будівництво нового львівського слідчого ізолятора і лікарні". Вимоги та основні характеристики проектів буде оприлюднено наприкінці січня 2017 року.

Нагадаємо, Львівський слідчий ізолятор, розташований у центральній частині міста на вул. Городоцькій, 20, є найстарішим СІЗО в Україні.

Будівлю, в якій розміщується Львівський СІЗО, побудовано в 1614 році як монастир Святої Бригіди. У 1786 році монастир переобладнали під в'язницю, яка отримала назву "Тюрма Бригідки". За часів польської влади будівлю використовували для утримання політичних в'язнів. З 1946 року установа функціонує як місце попереднього ув'язнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram