ГоловнаПолітика

Нацрада з ТБ відкинула претензії "1+1"

Юрій Артеменко вбачає в ПриватБанку можливу причину поспіху телеканалу.

Нацрада з ТБ відкинула претензії "1+1"
Юрий Артеменко

Голова Нацради з питань телебачення та радіомовлення Юрій Артеменко здивований заявою телеканалу "1+1" про те, що його намагаються позбавити ліцензії.

"15 грудня Національна рада переоформила і продовжила ліцензію "1+1". За це рішення проголосували всі члени Нацради. Розгляд заявки каналу тривав шість місяців через численні недоліки з боку ліцензіата, які представники ліцензіата виправляли разом зі співробітниками нашого апарату. Ми прийняли рішення, щойно було виправлено всі недоліки", - зазначив Артеменко в коментарі "Детектору медіа" .

Далі, нагадав він, відбулася націоналізація ПриватБанку. У зв'язку з цим Нацрада просить у каналу "1+1" оновлені дані про кінцевих бенефіціарів. Спочатку усно, а вчора, 28 грудня, заступник голови Нацради Уляна Фещук надіслала "1+1" офіційний запит щодо бенефіціарів.

"Тим часом "1+1" від нас вимагав терміново видати їм бланк ліцензії. Ми їм відповідали, що не маємо права видавати раніше, ніж завершиться термін дії ліцензії, - тобто раніше за 29 грудня. Цікаво, що в законі не вказано кінцевий термін видачі бланка продовженої ліцензії. За нашою загальною практикою ми видаємо бланк ліцензії протягом 30 днів з моменту сплати ліцензійного збору", - сказав голова Нацради.

За словами Артеменка, Нацрада не виставляла "1+1" рахунок на сплату ліцензійного збору, оскільки запросила оновлені дані для ліцензії. "Вони самі оплатили ліцензійний збір 23 грудня без виставлення рахунку, навіть переплатили удвічі. Ми їм будемо повертати половину суми", - повідомив він.

Оскільки ліцензійний збір сплачено 23 грудня, Нацрада вважає, що має час на видачу бланка продовженої ліцензії до 23 січня. "Чому вони так поспішають - я не знаю. Можливо, це якось пов'язано з ПриватБанком", - припустив Артеменко.

Голова Нацради наголосив, що "1+1" може продовжувати мовлення навіть за відсутності бланка ліцензії, адже вже прийнято рішення Нацради про продовження її терміну дії.

Нагадаємо, після півночі 29 грудня на сайті "1+1" було оприлюднено звернення від імені керівництва та низки співробітників телеканалу на адресу президента, спікера і прем'єра. У ньому йдеться, що "1+1" намагаються позбавити ліцензії. Також у ньому стверджується, що за проблемами телеканалу стоїть Адміністрація президента.

Власником "1+1" є Ігор Коломойський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram