ГоловнаПолітика

СБУ провела обшуки в КСГ Банку у справі про розкрадання 386 млн гривень

У серпні НБУ виявив конвертцентр на базі КСГ банку.

СБУ провела обшуки в КСГ Банку у справі про розкрадання 386 млн гривень
Фото: 24today.net

Служба безпеки України спільно з прокуратурою і поліцією провела обшуки у ВАТ "КСГ Банк". Обшуки проведені в рамках кримінального провадження за ч. 4 ст. 190 КК (шахрайство) стосовно протиправного заволодіння 386 млн грн.

"Обшуки пройшли в приміщеннях офісів банку і комерційних структур, причетних до протиправної діяльності, а також за адресами проживання ключових власників та посадових осіб банку", - йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

Під час слідчих дій правоохоронці вилучили чорнову бухгалтерію, штампи і печатки, документи, що підтверджують незаконну діяльність, і носії з інформацією про роботу фіктивних підприємств, причетних до фінансових операцій з грошовими коштами банківської установи.

Нагадаємо, наприкінці серпня Національний банк України виявив, що КСГ Банк займався конвертацією коштів і ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію фінустанови.

Власники КСГ Банку - Сергій і Ксенія Касьянови (33,46%) і Олександр Шепелєв (16,39%). Касьянов - власник холдингу KSG Agro, який працює практично у всіх сегментах агроринку, включаючи виробництво, зберігання, переробку і продаж сільськогосподарської продукції. З 2011 року акції KSG Agro торгуються на Варшавській фондовій біржі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram