ГоловнаЕкономікаФінанси

Данилюк розповів про відповідальність Коломойського за стан ПриватБанку

"Як ви там говорили - платять лохи чи ні?.. Подивимося"

Данилюк розповів про відповідальність Коломойського за стан ПриватБанку
Фото: 24tv.ua

Міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що колишнім власникам ПриватБанку Ігорю Коломойському і Геннадію Боголюбову загрожуватиме кримінальна відповідальність, якщо вони не виконають своїх обіцянок реструктуризувати кредитний портфель.

Про це він сказав в інтерв'ю програмі "Лівий берег з Сонею Кошкіною".

Данилюк підкреслив, що ПриватБанк довели до неплатоспроможності, а законодавство України передбачає дуже серйозну відповідальність за такі дії.

"Якщо держава входить у банк, ми йдемо на видатки. Уряд прийняв рішення про внесення капіталу, дуже серйозної суми. Тому вони [акціонери] дали гарантії уряду, що протягом шести місяців шляхом реструктуризації свого корпоративного портфеля, шляхом довнесення застав вони компенсують втрати, яких зазнала держава", - сказав міністр.

Данилюк розповів, що ці гарантії оформлено у вигляді звичайного листа, але, на його думку, цього достатньо, оскільки Коломойському і Боголюбову це важливіше, ніж державі.

"Гарантії, в принципі, потрібні власникам. Факс чи не факс - це взагалі немає значення. Банк доведено до неплатоспроможності. Це визнано аудитом, це визнано всіма міжнародними інституціями, які спостерігали за процесом. І очевидно, що за це передбачена відповідальність. Лист був ініціативою власників. Вони розуміють, що їм потрібно, виконуючи реструктуризацію, прибрати свою відповідальність. Якщо вони цього не зроблять, для цього є компетентні органи в Україні і за межами України", - сказав міністр.

"І - як ви там говорили - платять лохи чи ні?.. Ось зараз є конкретна ситуація, подивимося", - підсумував він. Данилюк вважає, що в інтересах держави, щоб Коломойський і Боголюбов свої зобов'язання виконали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram