ГоловнаЕкономікаФінанси

"Велика сімка" назвала націоналізацію ПриватБанку правильним кроком

"Це зробить банківський сектор сильнішим і стабільнішим".

"Велика сімка" назвала націоналізацію ПриватБанку правильним кроком
Фото: EPA/UPG

Посли країн "Великої сімки" (G7) вважають націоналізацію ПриватБанку правильним кроком.

Про це йдеться в їхньому зверненні, яке оприлюднено на сайті посольства Японії.

"Рішення уряду націоналізувати ПриватБанк - важливий і необхідний крок у процесі, який допоможе забезпечити дотримання єдиних регуляторних економічних нормативів усіма банками України. Це зробить банківський сектор сильнішим і стабільнішим. Націоналізація - це також механізм, за допомогою якого уряд України може гарантувати захист вкладів домогосподарств і законного бізнесу і забезпечити безперешкодний доступ клієнтів ПриватБанку до банківських послуг", - заявили посли.

У G7 підкреслили, що очищення банківського сектору від нежиттєздатних установ - це важлива складова реформ, і заявили про намір і далі підтримувати Україну.

Нагадаємо, що раніше підтримку рішенню уряду про націоналізацію ПриватБанку висловили президент Європейського банку реконструкції і розвитку Сума Чакрабарті, голова Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард і верховний представник Європейського Союзу із закордонних справ Федеріка Могеріні.

18 грудня 2016 року Кабінет Міністрів України прийняв рішення націоналізувати ПриватБанк. 19 грудня в банк була введена тимчасова адміністрація, яка пропрацює кілька днів. Після цього банк націоналізують за рахунок конвертації випущених Мінфіном ОВДП у капітал фінансової установи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram