ГоловнаЕкономікаФінанси

Держава з'ясовує, чи стала власником Приват24 (оновлено)

Є інформація, що сервіс виділено в окрему компанію.

Держава з'ясовує, чи стала власником Приват24 (оновлено)

Чи отримала держава у власність інтернет-банкінг Приват24 разом із націоналізацією ПриватБанку, поки що незрозуміло.

На брифінгу голові Національного банку Валерії Гонтаревій поставили відповідне запитання, пославшись на інформацію в ЗМІ, що Приват24 було виділено в окрему компанію.

"Що стосується системи Приват24. Зараз команда Національного банку і команда Фонду гарантування, це понад 100 осіб, перебувають у ПриватБанку в Дніпрі. І власність на всі програми, на все програмне забезпечення, на всі основні фонди цього банку ми будемо визначати", - відповіла Гонтарева.

На уточнювальне запитання, чи належить система Приват24 ПриватБанку, Гонтарева не змогла відповісти. Однак вона зазначила, що інтернет-сервіси інших українських банків не особливо відрізняються.

"Якщо ви подивитеся на Ощад24, або на Райффайзен24, або на Альфа24, може, ви і знайдете [в Приват24] більше додаткових сервісів, але вони не дуже відрізняються. Це маркетинговий хід, що це [Приват24] найкраща програма у світі", - зазначила голова Нацбанку.

Оновлення. Перший заступник голови правління ПриватБанку Олег Гороховський у коментарі у фейсбуці написав, що Приват24 тепер належить державі.

Нагадаємо, уряд України 18 грудня ухвалив рішення про націоналізацію ПриватБанку. Найбільший банк країни перейде у стовідсоткову державну власність. Приватні акціонери ПриватБанку звернулися до уряду з пропозицією, щоб держава в інтересах клієнтів банку стала його повним власником.

Найбільшими акціонерами ПриватБанку були дніпропетровські бізнесмени Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram