ГоловнаПолітика

ГПУ підготувала повідомлення про підозру Януковичу в організації викрадення

Помічника митрополита Володимира фактично взяли в полон.

ГПУ підготувала повідомлення про підозру Януковичу в організації викрадення
Фото: EPA/UPG

Генеральна прокуратура підготувала повідомлення про підозру колишньому президенту Віктору Януковичу в організації викрадення архієпископа Української православної церкви Московського патріархату Олександра (Драбинка).

"Сьогодні Генпрокуратура підготувала до вручення підозру Януковичу в цьому злочині", - сказав на засіданні регламентного комітету Верховної Ради генеральний прокурор Юрій Луценко. Комітет розглядає подання ГПУ про зняття з нардепа Вадима Новинського недоторканності.

За його словами, спільно з депутатом Вадимом Новинським, колишнім міністром внутрішніх справ Віталієм Захарченком та екс-начальником Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Києві Валерієм Коряком Янукович організував викрадення архієпископа Олександра (Драбинка) - особистого помічника покійного митрополита Української православної церкви Московського патріархату Володимира.

Нагадаємо, раніше Луценко говорив, що Драбинка фактично взяли в полон, щоб змусити митрополита Володимира піти на пенсію.

В інтерв'ю програмі "Лівий берег з Сонею Кошкіною" Луценко говорив, що митрополита Володимира довели до передчасної смерті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram