ГоловнаПолітика

Проти голови Рахункової палати порушили справу (оновлено)

Йому закидають участь у незаконній приватизації квартири в Києві.

Проти голови Рахункової палати порушили справу (оновлено)
Роман Магута
Фото: politrada.com

Генеральна прокуратура розслідує кримінальне провадження проти голови Рахункової палати Романа Магути.

Про це повідомили журналістам у середу генеральний прокурор Юрій Луценко і його заступник Назар Холодницький.

Магуту підозрюють у зловживанні своїм становищем (ч.2 ст.364 Кримінального кодексу) для приватизації службового житла - двокімнатної квартири на Полтавській вулиці в Києві - одним із членів палати. Вартість такої квартири - більш ніж 1,39 млн гривень.

"Член Рахункової палати [Марія Шулежко], маючи приватне приватизоване житло в Києві, звертається до голови Рахункової палати надати їй службове житло. Постанова Кабміну ще УРСР дозволяє надавати його особливо цінним співробітникам. Таким правом користується голова Рахункової палати, і тут немає формальних порушень. Кабмін надає кошти, вони купують житло неподалік від Рахункової палати", - розповів обставини справи Луценко.

"Шулежко отримує житло, а потім звертається з проханням приватизувати це житло. Він дозволяє і надсилає лист у Київську адміністрацію. У цей час сама Шулежко прописує в цій квартирі всю свою сім'ю. Знаходять племінника, який не скористався правом приватизації, прописують і його. Він там ні разу не був і є підставною особою", - заявив він.

Потім цей племінник приватизував квартиру і подарував її Шулежко. Це сталося у 2013-2014 роках.

Шулежко також проходить підозрюваною, їй закидають розкрадання державної власності (ч.5 ст.191 Кримінального кодексу). Текст підозри буде підписано 17 листопада.

Оновлення. Як повідомляють на сайті Генпрокуратури, Луценко в середу підписав повідомлення про підозру Магуті.

Санкція ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем з метою отримання неправомірної вигоди для іншої фізичної особи) передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, Верховна Рада обрала Магуту на посаду голови Рахункової палати у 2012 році. Перед тим він понад п'ять років займав посаду першого заступника голови правління Ощадного банку.

Шулежко очолює департамент з питань АПК, природоохоронної діяльності та надзвичайних ситуацій. Займає посаду ще з 2004 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram