ГоловнаСвіт

Ку-клукс-клан підтримав обрання Трампа президентом США

У передвиборному штабі Трампа засудили "ненависть у будь-якому її прояві".

Ку-клукс-клан підтримав обрання Трампа президентом США
Ku Klux Klan
Фото: EPA/UPG

Ультраправа американська організація Ку-клукс-клан (ККК) хоче бачити кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа президентом США, але від офіційного виступу на його підтримку утримуються.

Про це пише The Washington Post.

Стаття на підтримку Трампа з'явилася в одному з провідних видань, які публікує ККК, - Crusader.

Її автор пастор Томас Робб, зокрема, схвально пише про Трампа в зв'язку з проголошеним ним гаслом "Зробимо Америку знову великою". "Трамп хоче зробити Америку великою знову, але ми повинні запитати себе, чому вона стала великою спочатку?" - пише він.

"Америка була заснована як біла християнська республіка. І саме як біла християнська республіка вона стала великою", - відповідає автор на своє питання.

Робб у коментарі The Washington Post пояснив, що газета Crusader офіційно не виступала на підтримку кандидата від республіканців, але ця стаття - свідчення ентузіазму, який відчуває редакція з приводу перспективи обрання Трампа президентом.

"Загалом нам подобаються його націоналістичні погляди і слова про те, що він закриє кордон для чужинців-нелегалів", - наводить видання слова Робба. Він пояснив, що видання не виступає на підтримку Трампа офіційно, оскільки не в усьому його підтримує.

Тим часом у передвиборному штабі кандидата від республіканців негайно відреагували на публікацію в Crusader, засудивши "ненависть у будь-якому її прояві" і наголосивши, що погляди автора статті "не відображають поглядів десятків мільйонів американців, які підтримують Трампа".

Як повідомляли напередодні, Трамп уперше за декілька місяців обігнав Клінтон за рейтингом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram