ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Верховний суд РФ назвав "допомогу порадами" різновидом екстремізму

До фінансування екстремістської діяльності буде прирівнюватися передача одягу й електронних пристроїв для підозрюваних.

Верховний суд РФ назвав "допомогу порадами" різновидом екстремізму

У Росії до фінансування екстремістської діяльності буде прирівнюватися не тільки збір коштів, а й передача одягу й електронних пристроїв, а також придбання нерухомості для підозрюваних і оплата її оренди.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на постанову пленуму Верховного суду Росії.

"Фінансуванням екстремістської діяльності слід визнавати не тільки надання фінансових послуг, як-от: надання або збір коштів, але й забезпечення предметами обмундирування, екіпірування, засобами зв'язку, з усвідомленням того, що вони призначені для фінансування організації, підготовки або вчинення хоча б одного зі злочинів екстремістської спрямованості", - йдеться в постанові пленуму ВС РФ.

У документі також вводиться поняття про "інше сприяння" екстремістським злочинам, яке включає допомогу порадами, надання інформації та "усунення перешкод".

Стаття Кримінального кодексу Росії про фінансування екстремістської діяльності передбачає як покарання великий штраф або позбавлення волі терміном до 10 років.

Як повідомляли раніше в жовтні, МВС Росії створило робота для перевірки публікацій на екстремізм.

Нагадаємо, у вересні 2015 року двох жителів Томської області оштрафували на 3 тис. рублів за розміщення в інтернеті знаменитого мультиплікаційного фільму про Дональда Дака. Підсудним інкримінували порушення статті 20.29 КоАП РФ (поширення екстремістських матеріалів).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram