ГоловнаСвіт

Голоси українців у деяких штатах серйозно вплинуть на результат виборів у США, - Гонгадзе

Найдужче голосування української громади вплине на результати виборів у Конгрес.

Голоси українців у деяких штатах серйозно вплинуть на результат виборів у США, - Гонгадзе
Мирослава Гонгадзе
Фото: Мирослава Гонгадзе

Українська громада США традиційно прихильна до республіканців, однак заяви Дональда Трампа про його готовність до дружби з Путіним засмутили українців і інших прихильників республіканців. Тепер багато хто з них висловлюють готовність голосувати за демократичного кандидата - з надією на продовження політики санкцій, посилення НАТО в регіоні і можливого надання Україні зброї.

Про це заявила керівник української служби "Голосу Америки" Мирослава Гонгадзе в інтерв'ю LB.ua.

За словами Гонгадзе, найбільш скупчено українці проживають в Огайо, Пенсильванії, Нью-Йорку, Іллінойсі. Багато українців також у Флориді і Каліфорнії. "Їхні голоси, особливо в таких штатах, як Флорида, Іллінойс, Огайо і Пенсильванія, які вважаються ключовими і такими, які вагаються, матимуть серйозну вагу", - підкреслила вона.

При цьому Гонгадзе зазначила, що найбільшою мірою голосування української громади впливає на результати виборів у Конгрес. "Як ми знаємо, вся політика є локальною, і в США це особливо важливо. Тут повністю мажоритарна система. При тому, що кандидати в Конгрес переважно належать до двох головних партій, вони повністю відповідальні і підзвітні своїм округам і виборцям на місцях. Українці активно лобіюють членів Конгресу і цим частково можна пояснити, що в Конгресі існує двопартійна підтримка України", - пояснила журналіст.

Як повідомляв у серпні "Голос Америки", українці США не голосуватимуть за Трампа, незважаючи на те, що багато американців українського походження традиційно вважають себе республіканцями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram