ГоловнаСвіт

У Туреччині назвали ім'я другого підозрюваного в організації путчу

Влада заявляє, що екс-директор паперової компанії планував переворот разом з лектором з теології, який поки що залишається на волі.

У Туреччині назвали ім'я другого підозрюваного в організації путчу
Переписка из чата путчистов в Турции

Колишнього директора місцевої паперової компанії Кемаля Батмаза турецька прокуратура вважає другим головним підозрюваним в організації невдалої спроби державного перевороту 15 липня.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Daily Sabah.

"Підозрюваний, ідентифікований як Кемаль Батмаз, колишній менеджер компанії, пов'язаної з Ґюленом, звинувачується в плануванні і проведенні перевороту з Аділем Оксюзом, лектором з теології і навідником Ґюлена для армії, який залишається на волі", - йдеться в повідомленні.

У цей час Батмаз перебуває під вартою в рамках розслідування прокуратури, яка також видала ордери на арешт 12 підозрюваних, які нібито брали участь у спробі путчу.

У прокуратурі Анкари стверджують, що Батмаз супроводжував Оксюза під час поїздки в США для зустрічі з Фетхуллахом Ґюленом в березні, червні та липні 2016 року. Востаннє вони їздили в Америку 11 липня, повернувшись до Туреччини за два дні до спроби перевороту в країні.

Президент Туреччини Реджеп Ердоган називав Ґюлена організатором перевороту, що стався в ніч на 16 липня. Сам проповідник, який зараз перебуває у США, ці звинувачення відкидає. У вересні Туреччина направила США запит про арешт Ґюлена.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram