ГоловнаСвіт

Трамп прокоментував несплату податків упродовж 18 років

Республіканський кандидат у президенти похвалився своїм діловим чуттям.

Трамп прокоментував несплату податків упродовж 18 років
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Бізнесмен і кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що "блискуче використав" американське податкове законодавство заради власної вигоди, уникнувши сплати прибуткового податку протягом 18 років.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Він зазначив, що це допомогло йому пережити складний період на ринку нерухомості.

"Я зміг використовувати податкове законодавство цієї країни і своє ділове чуття, щоб виплутатися з проблем на ринку нерухомості... коли мало хто зміг зробити те, що зробив я", - заявив він під час виступу в місті Пуебло в штаті Колорадо.

Це його перший коментар на тему сплати податків після того, як газета The New York Times з'ясувала, що він не платив податок на прибуток упродовж 18 років через заявлені збитки майже на мільярд доларів.

Як випливає з надісланих до редакції NYT документів, у 1995 році Трамп зазнав збитків на суму $916 млн. Згідно з американським законодавством, платник податків із такими великими втратами звільняється від обов'язку сплачувати податки.

Доходи кандидата в президенти за останні роки невідомі, але заявлені Трампом збитки дозволили NYT припустити, що кожен рік він міг не виплачувати $50 млн.

Кандидати в президенти, як правило, за бажанням публікують свої податкові декларації перед виборами, проте Трамп досі цього не зробив. Під час перших дебатів із кандидатом від Демократичної партії Гілларі Клінтон він пообіцяв опублікувати декларацію в тому випадку, якщо його конкурент опублікує видалені зі своєї електронної пошти 30 тис. листів, які, як припускають, стосувалися її роботи на посаді держсекретаря і були відправлені з особистої, а не робочої електронної пошти, що є порушенням закону про безпеку.

Як повідомляли напередодні, фонду Трампа заборонили збирати гроші в Нью-Йорку через відсутність потрібної реєстрації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram