ГоловнаПолітика

США розблокували видачу Україні кредитної гарантії на $1 млрд

Петро Порошенко зустрівся з Байденом.

США розблокували видачу Україні кредитної гарантії на $1 млрд
Фото: president.gov.ua

Під час участі в 71-й сесії Генеральної асамблеї ООН президент Петро Порошенко провів зустріч з віце-президентом США Джозефом Байденом. Той, зокрема, поінформував про готовність США надати Україні 1 млрд доларів кредитних гарантій, оскільки Україна виконала всі необхідні умови.

Про це повідомляє прес-служба президента.

Окрім того, співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі і виконання Мінських домовленостей.

У вівторок президент провів також зустрічі з президентами Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, Латвії Раймондсом Вейонісом і Хорватії Коліндою Грабар-Кітарович.

Нагадаємо, надання Україні третьої кредитної гарантії на $1 млрд США анонсували давно, проте пов'язали це з виділенням МВФ чергового траншу. Напередодні гроші надійшли в Україну.

Кредитну гарантію використають для випуску єврооблігацій на суму 1 млрд доларів. Папери гарантує американський уряд, за рахунок чого їхня відсоткова буде дуже низькою - не більш ніж два відсотки.

Ці кошти будуть використані на соціальну підтримку найбільш вразливих верств населення. Термін погашення паперів становитиме п'ять років (у 2021 році).

У травні 2014 року Україна залучила $1 млрд під гарантії США. Завдяки їм процентна ставка становила рекордно низькі 1,844% річних.

У травні 2015 року Україна розмістила новий випуск євробондів на $1 млрд під гарантії США. Відсоткова ставка становила 1,847% річних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram