ГоловнаПолітика

Порошенко і Обама обговорили реалізацію Мінських угод

Мова також йшла про надання 1 млрд дол. фінансової допомоги.

Порошенко і Обама обговорили реалізацію Мінських угод
Архивное фото
Фото: www.facebook.com/petroporoshenko

Президент України Петро Порошенко і президент США Барак Обама провели переговори в Нью-Йорку на полях Генасамблеї ООН, передає Інтерфакс-Україна.

"У нас відбулися дуже важливі переговори з керівництвом США, у нас відбулася довга розмова з президентом США Бараком Обамою, де ми мали можливість обговорити свої подальші кроки щодо імплементації Мінських угод і рішучі кроки з координації наших дій з приводу складання "дорожньої карти", реалізації цих домовленостей, пріоритетів компонента безпеки Мінських домовленостей і дати реалізації політичної частини Мінського процесу", - повідомив Порошенко журналістам у Нью-Йорку.

Окрім того, за словами президента, на зустрічі з американським керівництвом йшлося про підтримку США реформ в Україні, зокрема про надання фінансової допомоги в 1 млрд дол. кредитних гарантій.

"Я думаю, що до кінця цього місяця гарантії будуть розміщені, і 1 млрд кредитних гарантій допомоги надійде на рахунки українського уряду", - сказав Петро Порошенко.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко 18-21 вересня перебуває в США з візитом. Раніше повідомляли про зустрічі Петра Порошенка з 42-м президентом США (1993 -2001 рр.) Біллом Клінтоном і кандидатом у президенти США від Демократичної партії Гілларі Клінтон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram