ГоловнаПолітика

Порошенко зустрівся з генсеком ОБСЄ

Президент закликав максимально використовувати потенціал організації для припинення грубого порушення прав українських громадян на окупованих територіях.

Порошенко зустрівся з генсеком ОБСЄ
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко прийняв Генерального секретаря ОБСЄ Ламберто Дзанньєра, інформує прес-служба глави держави.

Сторони обговорили посилення міжнародної присутності в регіоні, насамперед, шляхом розгортання збройної поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі.

Президент України звернув увагу на безперервне постачання Росією військової техніки, озброєння, регулярних військ і найманців через неконтрольовану ділянку українсько-російського державного кордону. У цьому контексті ключове значення має виконання положень Мінських угод щодо встановлення з боку ОБСЄ постійного моніторингу над тимчасово неконтрольованою ділянкою державного кордону.

Петро Порошенко закликав максимально використовувати потенціал організації для припинення грубого порушення прав українських громадян на окупованих територіях.

Окремо сторони обговорили питання якнайшвидшого звільнення заручників і політичних в'язнів, незаконно утримуваних в РФ та на окупованих територіях.

Генеральний секретар ОБСЄ запевнив Президента України, що організація буде продовжувати сприяти подоланню викликів, які сьогодні стоять перед Україною.

Своєю чергою Президент подякував представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі, які незважаючи на провокації з боку проросійських бойовиків, продовжують виконувати мандат місії.

Раніше повідомлялося, що президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, під час якої сторони обговорили ситуацію з безпекою на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram