ГоловнаПолітика

Кривенко: на систему е-декларування виділили $1,4 млн, а витратили $97 тис.

Депутат заявив, що програму написали студенти КПІ.

Кривенко: на систему е-декларування виділили $1,4 млн, а витратили $97 тис.
Вадим Кривенко
Фото: Макс Требухов

Депутат Верховної Ради Вадим Кривенко ("Народний фронт") заявив, що на систему електронного декларування виділили 1,4 млн доларів, але за фактом розробнику заплатили всього 97 тисяч доларів.

Такі дані він навів на круглому столі в Інституті Горшеніна.

"На впровадження системи е-декларування через таку собі організацію ПРООН було отримано грант 1,4 млн доларів. З 1,4 млн доларів 97 тисяч доларів заплатили фірмі "Міранда", яка була розробником програмного забезпечення. Я знаю декого з тих - це студенти КПІ, - хто писав цю програму. Скільки вони отримали, це ще не встановлено", - заявив Кривенко.

"Отже, зайшло 1 млн 400 тис., а безпосередньо на написання програми витратили 97 тисяч. Питання: де 1 млн 300 тис.? 1 млн 300 тис. витратили на презентації, обговорення і т.д. і т.п.", - стверджує він.

Нагадаємо, що систему е-декларування з великими труднощами запустили 1 вересня.

Програмне забезпечення було готове ще 15 серпня, але Держслужба спеціального зв'язку і захисту інформації відмовилася сертифікувати його через виявлені недоліки. У підсумку система пропрацювала два дні і її відключили для доопрацювання. Під тиском світової спільноти систему е-декларування повторно запустили через два тижні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram