ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики 12 разів порушили режим тиші на Донбасі

Ситуація в зоні АТО контрольована.

Бойовики 12 разів порушили режим тиші на Донбасі
Фото: Макс Левин

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі залишається контрольованою. З півночі і до 18:00 по всій лінії зіткнення було зафіксовано 12 випадків порушення режиму тиші з боку бойовиків.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

На Маріупольському напрямку було зафіксовано 6 порушень "режиму тиші". Із 120- та 82-міліметрових мінометів бойовики обстріляли Широкине, а по Мар’їнці били із гранатометів та стрілецької зброї.

На Луганському напрямку зафіксовано п'ять порушень - терористи вели безладний вогонь з кулеметів, стрілецької зброї та автоматичного станкового гранатомета по Новоолександрівці. Крім того, в цьому районі працював снайпер.

На Донецькому напрямку зафіксований один провокаційний обстріл позицій військових в Авдіївці - з гранатометів і стрілецької зброї.

Також протягом дня були зафіксовані польоти чотирьох безпілотників.

"Незважаючи на провокаційні дії бойовиків, ЗСУ неухильно дотримуються Мінських угод", - наголошують у штабі.

Нагадаємо, з 1 вересня на Донбасі розпочалося нове перемир'я, у результаті якого вперше з початку травня на більшій частині Донецької та Луганської областей переважає відносний спокій. За даними ОБСЄ, кількість обстрілів знизилася на 90%.

Проте, в четвер українські війська зазнали втрат під Мар'їнкою: один військовий загинув і двоє були поранені. Також вперше з початку нового перемир'я бойовики почали застосовувати ствольну артилерію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram