ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція затримала підозрюваного в убивстві в київській лікарні

2015 року чоловік звільнився з місць позбавлення волі за "законом Савченко".

Поліція затримала підозрюваного в убивстві в київській лікарні

Вбивство в київській лікарні скоїв військовослужбовець української армії, який звільнився з місць позбавлення волі за "законом Савченко" (закон "Про удосконалення порядку зарахування судом попереднього ув'язнення в строк покарання").

Про це заявив перший заступник голови Національної поліції Вадим Троян, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ця людина нещодавно звільнилася з місць позбавлення волі за "законом Савченко". 2009 року його притягували за шахрайство. Після цього заарештували за кілька розбоїв і звільнили 2015 року", - сказав він.

Начальник ГУ Нацполіції Києва Андрій Крищенко розповів, що особу вбивці встановили за кілька днів, а в п'ятницю вранці його затримали в Житомирі.

"У нього було вилучено зброю. Чи з цієї зброї було скоєно злочин - остаточні висновки дасть експертиза, але патрони, які були вилучені з цієї зброї, мали те саме маркування, що й гільзи, знайдені поруч з тілом убитого. І є такий прикрий факт, що він є діючим військовослужбовцем Збройних Сил, і, можливо, цей пістолет Макарова - штатна табельна зброя. Про цей факт вже повідомлено військову службу правопорядку, вони будуть розбиратися з цим", - розповів Крищенко.

Він також зазначив, що злочин було скоєно з метою заволодіння грошовими коштами, оскільки вбитий займався "тіньовими" валютно-обмінними операціями.

"Між ними була домовленість про обмін близько 10 тис. доларів. Злочинець забрав барсетку в убитого, там була частина цієї суми, він уже встиг нею розпорядитися, а основна сума була в одязі вбитого", - повідомив керівник столичної поліції.

Дії затриманого кваліфіковано за ст. 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство), що карається позбавленням волі на строк від 10 до 15 років або довічним ув'язненням.

Нагадаємо, в понеділок в холі київської лікарні на Багговутівській вулиці застрелили чоловіка. Поліція почала розслідування й опублікувала відео з місця злочину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram