ГоловнаПолітика

Топ-менеджер "Нафтогазу" зажадав від НАБУ прискорити передачу справи проти нього в суд

Перелома хоче швидше довести свою правоту під час розгляду звинувачень по суті.

Топ-менеджер "Нафтогазу" зажадав від НАБУ прискорити передачу справи проти нього в суд
Сергей Перелома
Фото: argument.ua

Голова наглядової ради Одеського припортового заводу, перший заступник голови НАК "Нафтогаз України" Сергій Перелома подасть до суду на Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру, якщо вони будуть зривати процесуальні строки передачі "справи ОПЗ" до суду.

Про це він заявив в інтерв'ю українським ЗМІ, пише РБК-Україна.

За його словами, повністю свою правоту він зможе довести тільки під час розгляду звинувачень по суті.

"Підозру мені було пред'явлено 14 липня. За законом, НАБУ і САП мають два місяці, щоб обвинувальний акт було передано до суду. А це - середина вересня. Тож дивно виглядає нещодавня заява прокурора САП Назара Холодницького, що справу, можливо, буде направлено до суду тільки в жовтні-листопаді. Ба більше, тепер НАБУ хоче відтягнути це ще далі - аж на 4 місяці. І весь цей час тримати мене і Миколу Щурикова під домашнім арештом. Причому під смішним приводом - проведення нової експертизи для визначення збитків", - пояснив Перелома.

Він робить висновок, що на момент пред'явлення підозр НАБУ і САП не мали жодних доказів провини, крім фіктивних експертиз. "Нас гучно звинуватили і тепер намагаються це довести. Чого домагається звинувачення, відтягуючи передачу в суд? Можливо, хочуть щось сфальсифікувати і "намалювати". Але я хочу довести в суді свою невинність якомога швидше", - наголосив він.

Торкаючись нинішньої ситуації на ОПЗ, Сергій Перелома "звернув особливу увагу на роль одеського губернатора Михайла Саакашвілі в зриві приватизації заводу".

"Усі скандали навколо ОПЗ почалися із заяв Саакашвілі в листопаді 2015-го. Після цього було розпочато кримінальне провадження одеською поліцією і прокуратурою, які очолювали його соратники. Далі справи були передані НАБУ і САП, де, за дивним збігом обставин, працює ще один соратник Саакашвілі - Гізо Углава", - зазначив голова наглядової ради ОПЗ.

Він зазначив, що атаки на ОПЗ закінчилися закономірним результатом – зривом приватизації підприємства. "Великі гроші люблять тишу, скандали їх відлякують, - сказав Перелома. - Усі 7 іноземних компаній відразу ж відмовилися від участі в конкурсі".

У підсумку, зауважив голова наглядової ради, стартову ціну заводу знижено вдвічі, і тепер "відкриваються двері для олігархічного капіталу, в тому числі і російського походження".

"Дії Саакашвілі повинні розслідувати відповідні органи. Адже держбюджет уже втратив щонайменше 6,5 млрд грн. Ці кошти могли піти і на армію, і на соцзабезпечення, і на медицину. Наприклад, за ці мільярди можна модернізувати 600 танків Т-64 до рівня сучасного "Булата" або закупити в Європі понад 1300 найсучасніших реанімобілів. У результаті брудної піар-кампанії астрономічну суму, по суті, вкрадено в України", - зазначив Сергій Перелома.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram