ГоловнаПолітика

НПУ ім. Драгоманова звільнив доцента за фотосесію біля Кремля

Колектив драгоманівців назвав негідними дії викладача.

Національний педагогічний університет імені Драгоманова 2 вересня звільнив доцента факультету іноземної філології Інну Ковальчук за фотосесію біля Кремля.

Разом із сестрою Іриною Ковальчук, аспірантом цього ж вишу, вона 23 і 24 серпня 2016 року (День українського прапора і День Незалежності) перебувала в Москві, фотографуючись, зокрема, з російським прапором.

Після скандалу, який виник з цього приводу в соціальних мережах, НПУ ім. Драгоманова оприлюднив заяву, в якій засудив дії сестер, назвавши їх ганебними і негідними громадянина України. "Негідні, злочинні дії... сестер Ковальчук кидають тінь на весь колектив драгоманівців, який вимагає очищення університету від чужинців", - ідеться в заяві університету.

НПУ ім. Драгоманова домовився з доцентом про звільнення за згодою сторін. Питання про відрахування її сестри-аспіранта буде винесено на розгляд вченої ради.

Нагадаємо, торік біля комітету соціальної політики Верховної Ради проходив мітинг у зв'язку з тим, що студентський профком у НПУ ім. Драгоманова вже 27 років очолює працівник ВНЗ, а не студент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram