ГоловнаПолітика

НАБУ не виявило підтверджень підкупу депутатом Онищенком регламентного комітету

Павло Пинзеник заявив, що після цього на заяви Лещенка звертати увагу не варто.

НАБУ не виявило підтверджень підкупу депутатом Онищенком регламентного комітету
Павел Пинзеник
Фото: nfront.org.ua

Національне антикорупційне агентство в офіційній відповіді на депутатський запит заявило, що в заявах народного депутата Сергія Лещенка про підкуп депутатом Олександром Онищенком регламентного комітету Ради не виявило підстав для порушення справи, пише РБК-Україна.

Так в.о. голови парламентського комітету з питань регламенту Павло Пинзеник прокоментував офіційну відповідь на його запит від НАБУ, надіслану за підписом першого заступника директора НАБУ Гізо Углави.

Павло Пинзеник нагадав, що 1 липня 2016 року нардеп Сергій Лещенко в ефірі "Шустер.Live" звинуватив регламентний комітет ВР у тому, що фігурант порушеної НАБУ справи депутат Онищенко нібито підкупив комітет під час розгляду подання Генпрокуратури на зняття з нього депутатської недоторканності.

"Наш комітет тоді негайно попросив НАБУ перевірити цю заяву Лещенка. І я маю всі підстави вважати, що Бюро ретельно все вивчило. Адже всім відомі особливі відносини між цим депутатом і керівництвом НАБУ. Якби в словах Лещенка були хоч якісь зачіпки, хоч щось гідне уваги правоохоронців, не маю жодного сумніву, що НАБУ порушило б кримінальне провадження", - зазначив в.о. голови регламентного комітету.

"Але НАБУ вирішило, що розслідувати в заяві Лещенка нічого. Тим самим перший заступник директора НАБУ Гізо Углава підтвердив, що на гучні заяви Лещенка звертати увагу не варто, а сам Лещенко - балабол. Тепер уже офіційний, сертифікований НАБУ, з усіма реквізитами та печаткою", - заявив народний депутат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram