ГоловнаПолітика

Суд відмовив САП у відстороненні Переломи з посади першого заступника голови "Нафтогазу", - адвокат

Перелома залишився заступником голови компанії.

Суд відмовив САП у відстороненні Переломи з посади першого заступника голови "Нафтогазу", - адвокат
Сергей Перелома
Фото: argument.ua

Солом'янський райсуд Києва відмовив у клопотанні САП про усунення Сергія Переломи з посади першого заступника голови правління НАК "Нафтогаз України". Про це заявив адвокат Ігор Черезов у "Фейсбук".

Адвокати Переломи змогли довести суду, що його посада першого заступника голови правління НАК жодним чином не може вплинути на перебіг досудового розслідування так званої "справи ОПЗ", порушеної Національним антикорупційним бюро України.

Також Черезов зазначив, що поширена вчора заява прес-служби САП про тимчасове відсторонення Сергія Переломи з посади голови наглядової ради ОПЗ "не повністю відображає дійсність".

"Засідання 17 серпня тривало не більше двох хвилин, оскільки ні Перелома, ні його захист не заперечували проти його відсторонення, тому що впевнені в надуманості пред'явленої підозри і в тому, що доведуть невинуватість Сергія Переломи", пояснив адвокат. На його думку, "САП не слід поспішати щодня публікувати "радісні новини", потрібно зосередитися не на PR, а на належній підготовці до судових засідань".

Як повідомляли, 1 серпня Апеляційний суд Києва частково задовольнив апеляційну скаргу захисту і звільнив з-під варти голови наглядової ради ОПЗ Сергія Перелому, перевівши його під домашній арешт і скасувавши заставу в розмірі в 80 млн грн. Тим самим апеляційний суд визнав безпідставним рішення Солом'янського районного суду Києва про обрання невмотивованого запобіжного заходу, прийняте під очевидним тиском Національного антикорупційного бюро України.

"Рішення апеляційного суду - свідчення того, що так звана справа ОПЗ сфальсифікована НАБУ. Вона розсиплеться в суді, якщо її розгляд по суті буде здійснювати незаанґажований і незалежний від НАБУ суддя. Захист буде послідовно домагатися зняття всіх надуманих звинувачень з Сергія Переломи і повного його виправдання", - заявив адвокат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram