ГоловнаПолітика

Тимошенко вийшла на перше місце в президентському рейтингу

За лідера "Батьківщина" готові проголосувати 17,7% виборців.

Тимошенко вийшла на перше місце в президентському рейтингу

Юлія Тимошенко і її партія "Батьківщина" займають перші місця в електоральних симпатіях українців. Про це свідчать результати серпневого соціологічного опитування групи "Рейтинг", презентовані сьогодні на прес-конференції в Києві, пише РБК-Україна.

Згідно з результатами опитування, якби вибори у Верховну Раду відбувалися найближчим часом, то третина опитаних однозначно взяла б у них участь, а в парламент потрапили б шість партій: "Батьківщина" (18,3% - серед тих, хто має намір голосувати і визначився з вибором), Опозиційний блок (12,6%), "Самопоміч" (11,0%), Радикальна партія Олега Ляшка (11,0%), блок Петра Порошенка "Солідарність" (9,1%), "Свобода" (5,6%).

Крім того, за результатами опитування, якби вибори президента України відбувалися найближчим часом, то третина опитаних однозначно взяла б у них участь. Серед тих, хто має намір голосувати і визначився з вибором, Ю.Тимошенко підтримали б 17,7%, Ю.Бойка - 11,5%, П.Порошенка - 10,7%, О.Ляшка - 9,8%, А.Садового - 8,9%, А.Гриценка - 7,5%, Н.Савченко - 5,6%, О.Тягнибока - 4,3%. Більш ніж 2% віддали б свої голоси за Д.Яроша і С.Тігіпка.

Соціологічна група зазначає, що протягом 2016 року рейтинг Порошенка зменшився вдвічі (з 23 до 11%), підтримка Тимошенко зросла з 13 до 18% і Ляшка з 8 до 10%.

Також варто додати, що, згідно з дослідженням, за останні два місяці рейтинг Надії Савченко зменшився з 10 до 6%, а рейтинг Юлії Тимошенко зріс з 15 до 18%.

Аудиторія: населення України від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Особисте формалізоване інтерв'ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більш ніж 2,2%. Терміни проведення дослідження: 18-23 серпня 2016 р.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram