ГоловнаПолітика

Порошенко оголосив про сертифікацію системи е-декларування (оновлено)

Реєстр електронних декларацій запрацює в ніч проти 1 вересня.

Порошенко оголосив про сертифікацію системи е-декларування (оновлено)
Фото: Depositphotos

Систему електронного декларування доходів буде сертифіковано в середу, заявив президент Петро Порошенко.

"Учора мене повідомили, що сертифікат готовий і сьогодні наприкінці дня він повинен бути офіційно вручений представникам Національного агентства з питань запобігання корупції", - сказав Порошенко під час візиту до Маріуполя, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, система електронного декларування доходів кардинально перероблена і всі недоліки в ході доопрацювання були усунені.

"З 00:00 годин 1 вересня програма буде працювати, у мене немає ніяких сумнівів", - сказав він.

Оновлено. Голова Держспецзв'язку Леонід Євдоченко на брифінгу повідомив, що служба видала НАПК атестат про відповідність реєстру встановленим вимогам, інформують Українські Новини.

За словами Євдоченка, співробітники Держспецзв'язку

виправили всі недоліки системи. Зокрема, були внесені зміни до технічного завдання на створення комплексної системи захисту інформації реєстру щодо виключення можливості аутентифікації користувачів за допомогою BankID.

Нагадаємо, 15 серпня в Україні запрацювала система е-декларування без сертифікації. Але через два дні влада вирішила більше не приймати декларацій. Держспецзв'язку доручили доопрацювати систему до 1 вересня, а приватну компанію-підрядника звинуватили в неякісній роботі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram