ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Російські силовики заблокували колону фермерів, які йшли "на Кремль"

За деякими даними, учасники протесту мусили припинити свій тракторний "марш" і повернутися на Кубань для зустрічі з губернатором.

Російські силовики заблокували колону фермерів, які йшли "на Кремль"
Архив
Фото: sia.ru

Автопробіг фермерів і далекобійників, які мають намір "дійти до президента" і зажадати відставки міністра сільського господарства РФ Олександра Ткачова і міністра транспорту РФ Максима Соколова, який стартував напередодні на Кубані, вже 14 разів зупиняли правоохоронці, і зараз силовики заблокували їхнє наметове.

Про це повідомляє "Голос Кубани".

Акція стартувала 21 серпня в станиці Казанській на Кубані. Звідти кубанські фермери поїхали на тракторах, а петербурзькі далекобійники - в легкових машинах. Під час проходження до них приєднувалися вантажівки.

22 серпня учасники протесту проти повального рейдерства увійшли на територію Ростовської області. Близько полудня неподалік від селища Дорожнє колону заблокували поліцейські.

Як повідомляють, поліцейські без нагрудних знаків і без пред'явлення законних вимог і будь-яких документів оточили трактористів і далекобійників і унеможливили подальше пересування.

"За 130 км шляху нас зупиняли 14 разів, одні і ті самі екіпажі перевіряли документи, фотографували - все тривало по дві години, потім знову відпускали - і ми їхали далі, - розповів далекобійник Сергій Владіміров. - Потім обганяли колону і повторювали процедуру. Зараз ми зупинилися відпочити в селищі Дорожнє Ростовської області. Нас оточили спецслужби, поліцейські, даїшники, силовики - блокують нас, як у Хімках. Кажуть, що ми порушуємо порядок пікетування і ходи. Хоча ми нічого не порушуємо. У нас немає гасел і плакатів, тільки прапори Росії, Кубані і Об'єднання перевізників".

"У Ростовській області до фермерів підрулили віце-губернатор Краснодарського краю Коробка і заступник повноважного представника президента у ПФО Біляк, запропонували бути посередниками між трактористами і президентом і передати всю інформацію про свавілля. Ввічливі фермери неввічливо відмовилися: "Що, дурнів знайшли?" І поїхали далі. Незабаром їх зупинила серйозна бригада співробітників поліції і спецслужб, яких за чисельністю разів у п'ять більше, ніж протестувальників, ось просто зараз вони повідомляють їх про порушення різних законів і не дають рухатися далі. Чоловікам, які ще пару днів тому косили сіно, і деякі з них не сплять вже третю добу, дуже нелегко, але вони не здаються!" - розповів на своїй сторінці у Facebook директор сільгосппідприємства "Галкінське" Василь Мельниченко.

На цей момент у мережі з'явилася інформація від видання "Ясно", яке розповідає, що протестувальники змушені перервати свій тракторний "марш" і повернутися на Кубань для зустрічі з губернатором Веніаміном Кондратьєвим.

Фермери хочуть розповісти про повальну корупцію на Кубані і порушення їхніх прав, далекобійники - про невдоволення системою зборів з великих вантажівок "Платон" та інші транспортні проблеми.

Нагадаємо, що з кінця минулого року в Росії проходять масові протести далекобійників проти системи "Платон", яка забезпечує стягування плати за проїзд великовантажних автомобілів федеральними трасами.

26 лютого Держдума РФ прийняла в третьому читанні законопроект, який прирівнює автопробіги до мітингів, а створення наметових містечок - до пікетування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram