ГоловнаСвіт

В Італії протестують проти будівництва мечеті біля Пізанської вежі

Президент Спілки ісламських громад Італії назвав можливу заборону на будівництво мечеті загрозою свободі віросповідання.

В Італії протестують проти будівництва мечеті біля Пізанської вежі
Пизанская башня
Фото: EPA/UPG

Група активістів розгорнула кампанію проти будівництва мечеті в італійському місті Піза, поруч із дзвіницею собору Санта-Марія Ассунта, більш відомою як Пізанська вежа.

Як повідомляє американський сайт Religion News Service, противників проекту будівництва мечеті, схваленого міською радою, не влаштовує близькість мечеті до Пізанської вежі.

У минулі вихідні вони провели акцію протесту в Пізі і зібрали 2 тис. підписів проти будівництва. На їхню думку, цього достатньо для проведення референдуму з питання про перегляд рішення влади міста.

Зі свого боку мер Пізи Марко Філіпеску наполягає на обґрунтованості дозволу будувати мечеть.

"Протягом 20 років мусульмани Пізи збираються в маленькій мечеті в центрі міста, і досі ніхто проти цього не протестував", - заявив він, додавши, що мечеть будуватимуть виключно на приватні кошти.

Зі свого боку президент Спілки ісламських громад Італії Іззедін Ельзір заявив, що в разі проведення референдум матиме антиконституційний характер і стане загрозою свободі віросповідання.

"Наші права слід захистити. Ця кампанія ґрунтується на забобонах і протидії, що виходять від політиків, які ходять набрати голоси, експлуатуючи почуття страху після недавніх атак у Франції, Бельгії та Німеччині", - зазначив він.

За даними Ельзіра, в Пізі проживають три тисячі мусульман.

Нагадаємо, що раніше в серпні влада Німеччини допустила запровадження часткової заборони на носіння паранджі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram