ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Туреччина пообіцяла "повністю очистити" свої прикордонні регіони від бойовиків ІДІЛ

Сирійські повстанці мають намір відбити підконтрольне ІДІЛ сирійське місто біля турецького кордону.

Туреччина пообіцяла "повністю очистити" свої прикордонні регіони від бойовиків ІДІЛ
Мевлют Чавушоглу
Фото: EPA/UPG

Туреччина пообіцяла "повністю очистити" свої прикордонні регіони від бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ), на яке поклала відповідальність за вибух, що забрав 54 життя на весіллі курдів у вихідні.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Це найкривавіша атака в країні-члені НАТО, що входить до складу очолюваної США коаліції в боротьбі з ІДІЛ у Сирії та Іраку, а також бореться з курдськими повстанцями на південному сході.

Президент Туреччини Таїп Ердоган сказав у неділю, що вибуховий пристрій активував підліток-смертник.

"Ісламську державу" потрібно відігнати від наших кордонів, і ми готові зробити все, що для цього необхідно", - сказав голова турецького МЗС Мевлют Чавушоглу на прес-конференції.

Один із лідерів підтримуваних Туреччиною в Сирії повстанців сказав, що вони готові почати наступ на утримуване ІДІЛ сирійське місто Джераблус біля турецького кордону. Очікують, що воюючі під прапорами Вільної сирійської армії супротивники президента Сирії Башара Асада почнуть наступ із турецької території найближчими днями.

Армія Асада спирається на ракетно-бомбову підтримку з боку Росії, сухопутних сил Ірану і ліванського шиїтського радикального угруповання "Хезболла".

Жертвами громадянської війни в Сирії, за оцінками правозахисників, стали понад 370 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram